30.9.2016

Marinadi broilerille

Broilerin marinadissa maistuu sitruuna, valkosipuli ja timjami
Marinoin itse broilerit ja muutkin lihat, jolloin saan niistä juuri haluamanlaisiani. Tämän marinadin veistelin broilerille kesällä ja lisukkeena nautittiin herkullista salaattia. Ihanaa ja niin raikasta oli, että suosittelen ehdottomasti kokeilemaan. Eikä niistä kaupan valmismarinadilitkuista kannata maksaa, kun itse saa parempaa makua aikaan helposti muutamalla aineksella.

4 broilerinfileelle

1 sitruuna
1 solo-valkosipuli
½ punttia tuoretta timjamia
n. ½ dl rypsiöljyä
2-3 rkl balsamicoa
merisuolaa myllystä
mustapippuria myllystä

Pese sitruuna huolellisesti, vaikka käyttäisit luomusitruunaa. Kuori kuorimaveitsellä marinadikulhoon sitruunan keltainen osa, vältä raastamasta valkoista kitkerää osaa. Halkaise sitruuna ja purista mehu kulhoon. Leikkaa runsaasti valkosipulia ohuiksi siivuiksi ja leikkaa timjaminoksat marinadin, lisää ne marinadin joukkoon. Lorauta mukaan tarvittava määrä ja mieleisessä suhteessa öljyä sekä balsamicoa, mausta suolalla ja mustapippurilla. Sekoita, maista ja mausta tarvittaessa lisää. Lisää joukkoon broilerinfileet ja sekoita kunnolla. Sulje kulho kelmulla ja anna marinoitua mielellään seuraavaan päivään tai vähintään muutama tunti, heiluttele kulhoa välillä. Nosta kulho puoli tuntia ennen ruoanlaittoa pöydälle, sekoita ja pyyhi broilereista ylimääräinen marinadi pois. Grillaa tai paista broilerit kypsiksi.

Hyvää oli! Todella mukavan raikasta ja maukasta, maku ehti tarttua vuorokaudessa hyvin broilereihin. Grillasin broilerit kaasugrillissä juuri ja juuri kypsiksi, niin lopputulos oli mehevä. Alla kuva valmiista annoksesta, salaatissa oli LiPan isoäidin tuorejuustoa ja melonia sekä reilusti basilikaa.

Sitrus-valkosipuli-yrttimarinoitu broileri

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti