14.5.2016

Pekonimuffinit

Suolaiset muffinit maistuvat pekonille, oliiveille ja fetajuustolle
Suolaisia leivonnaisia on mukava tehdä ja tulipa tuossa joku aika sitten tehtyä tämä suolaisten muffinien ohje. Mietin samalla pikkusuolaisia kansalaisopiston kakkukurssillani toteutettavaksi ja koska hellalla porisi lempeä herkkusienikeitto, piti suolaisen kaverin valmistua myös nopeasti. Niinpä muutamassa minuutissa oli valmis idea muffineista, eikä lopputulosta tarvitse hävetä ollenkaan. Peruspohjaksi muffineihin voi laittaa jauhoja, juustoja ja jogurttia ja mausteeksi kaikkia kaappien jämiä ja purkinloppuja. Näin lopulta hetkessä syntyivät ihanan makoisat muffinit, joita on helppo valmistaa tarvittaessa suurempiakin määriä. Suolaiset muffinit käyvät hyvin keittojen kylkeen, brunssille tai miksipä ei vaikka myös juhlapöytään. Kannattaa kokeilla!

12 kappaletta

4 dl vehnäjauhoja
2 dl emmental-raastetta
2½ tl leivinjauhetta
½ tl ruokasoodaa
1 tl kuivattua timjamia
ripaus merisuolaa myllystä
mustapippuria myllystä
140 g pekonia
3 kevätsipulia varsineen
1 dl oliiveja
1 kananmuna
½ dl rypsi- tai oliiviöljyä
2 dl turkkilaista jogurttia
1 dl maitoa
6 kirsikkatomaattia

Yhdistä isossa kulhossa vehnäjauhot, juustoraaste, leivinjauhe, sooda ja timjami. Pilko pekoni saksilla pieneksi silpuksi kylmälle paistinpannulle ja paahda rapeaksi. Hienonna kevätsipulit varsineen ja lisää pannulle kuullottumaan pekonista irronneen rasvan joukkoon. Mausta ripauksella suolaa ja reilulla mustapippurilla. Jäähdytä. Sekoita kulhossa kananmuna, öljy, jogurtti ja maito. Lisää jäähtynyt pekoni-sipuliseos ja pieneksi pilkotut oliivit. Kaada nesteseos kuivien aineiden joukkoon ja sekoita nuolijalla nopeasti sekaisin, vältä taikinan vaivaamista. Laita paperiset muffinivuoat muffinipellin koloihin. Annostele taikina tasaisesti vuokiin ja paina jokaisen muffinin päälle puolitettu kirsikkatomaatti – upota tomaatinpalat kunnolla taikinaan, etteivät ne pullahda ylös muffinien kypsyessä. Ripottele pinnalle hieman timjamia ja halutessasi myös ripaus sormisuolaa. Paista muffineita 180-asteisessa uunissa n. 20-25 minuuttia tai kunnes muffinit ovat kypsyneet ja saaneet kauniin värin. Anna jäähtyä hetki ennen tarjoilua. 

Vinkki: Reseptissä pekonin tai oliivit voi korvata esim. pieneksi kuutioidulla paprikalla. Muffinit voi kuorruttaa notkistetulla tuorejuustonokareella, johon painetaan kirsikkatomaatin puolikas koristeeksi. Nämä leivonnaiset ovat parhaita uunituoreina, mutta eivät ne säikähdä jääkaapissakaan säilyttämistä.

Ihanaa! Tykkään näiden muffineiden maustajista, eli pekonista, raikkaasta kevätsipulista ja oliiveista. Kakkukurssilla me teimme osan muffineista niin, että oliivit korvattiin suuremmalla määrällä fetaa (sitä oli myös kirsikkatomaattien tilalla) ja paprikakuutioilla ja nekin maistuivat hyvältä. 

Resepti on julkaistu Heilin ruokasivullani 14.5. ja sitä ennen pieni joukko pääsi testaamaan tätä myös siellä kakkukurssilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti