1.4.2016

Feta-karitsalihapullat

Fetajuusto ja tuoreet yrtit maustavat karitsapullat
Pääsiäisenä tuli kokkailtua kotona karitsasta lihapullia, sillä isompaa lammaspalaa ei kehdannut yhden ihmisen ruokia varten hankkia. Pääateria eli karitsanpaisti kun nautiskeltiin vanhempieni luona perinteisin menoin. Pakastimestani löytyi paketti karitsanjauhelihaa, jonka kaveriksi päätyi jääkaapista fetajuuston jämät ja loput tuoreet timjamit, mitä jäi jäljelle aiemmista kokkailuista. Lopputuloksena oli herkullisia pullukoita ja niiden kanssa nautiskelin vuohenjuusto-kermaperunoita, jotka tein samalla kun pääsiäisen valkosipulikermaperunat. Näitä lihapullia kannattaa ehdottomasti kokeilla, maku on mausteista huolimatta melkoisen mieto mutta taivaallisen hyvä!

2 annosta, 12 lihapullaa

250 g karitsanjauhelihaa
1 sipuli
1 dl fetajuustokuutioita (öljymarinadissa)
5 oksaa tuoretta timjamia
1/4 puntti tuoretta persiljaa
merisuolaa myllystä
mustapippuria myllystä

Kuori ja raasta sipuli karkealla terällä, purista kaikki neste sipulista pois. Riivi timjami ja hienonna persilja pieneksi silpuksi. Sekoita jauhelihan joukkoon liiasta öljystä valutetut fetajuustokuutiot, raastettu sipuli ja yrtit. Mauste lihapullamassa suolalla ja pippurilla. Pyörittele taikinasta 12 lihapullaa tai pötkylää leivinpaperoidulle pellille. Paista 200-asteisessa uunissa kunnes pullat ovat kypsiä ja saaneet kauniin värin, n. 20 minuuttia. Tarjoile kastikkeena notkistettua turkkilaista jogurttia. Lisukkeeksi sopii vaikkapa vuohenjuusto-kermaperunat.

Herkullista! Karitsapullien maku oli todella ihana ja koska liha on melko vähärasvaista, toi pieni fetajuustoon jäänyt öljymäärä mehukkuutta. Tuoreet yrtit on nykyään muutenkin osa kokkailemiani lihapullia ja tuo raastettu ja kuivaksi puristettu sipuli on ihan ykkösjuttu, jonka opin ystävältäni. Karitsassa on mieto maku, ei ole niin lampainen kuin voisi olettaa. Ruoka sopi oikein loistavasti pääsiäiseen ja varmaan loputkin karitsanjauhelihat tulee jollain vastaavalla tavalla kokkailtua. Eli lihapullataikina on taas yksi ruoka, johon saa upotettua yrttien ja juustojen jämät. Tämmöisiä twistattuja lihapullia voi tarjoilla myös illanistujaisissa tai tapas-pöydässä.

Feta-karitsapullat tarjoiltiin vuohenjuusto-kermaperunoiden kanssa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti