1.1.2016

Couscous-salaatti

Couscous-suurimot saavat makua sitruksista, öljystä ja kasviksista
Couscous on nopea ja herkullinen lisuke ruoille (pastan, riisin tai perunan tilalle), jota käytetään ihan liian vähän. Siitä on myös helppo tehdä maukkaita salaatteja ja salaateiksi minäkin couscousin yleensä teen. Suurimot kypsyvät muutamassa minuutissa kuumassa liemessä ja makua voi jatkaa kaikella, mitä käteen sattuu. Usein couscous-salaatti onkin juuri hävikinvälttösalaattia, koska siihen uppoaa näppärästi kaikki parhaat päivänsä nähneet vihanneslaatikon asukit, yrtit ja erilaiset juustot, lihat ja leikkeleet. Ja tätä salaattia on kiva syödä vaikka grillatun broilerin lisukkeena tai kääräistä tortillalätyn sisään. Couscous-salaatti valmistuu nopeasti isommallekin ruokailijajoukolle eikä se tule niin kalliiksikaan, joten sitä kannattaa tehdä vaikka vuodenvaihteen juhliin tai muihin illanistujaisiin.

2 dl couscous-suurimoita
2 dl vettä
tilkka kasvisfondia
1 sitruunan mehu
½ dl oliiviöljyä
½ kurkku
½ rs kirsikkatomaatteja
½ suippopaprika
½ punasipuli
merisuolaa myllystä
mustapippuria myllystä
tuoretta basilikaa
tuoretta persiljaa

Kuumenna vesi kiehuvaksi ja mausta se kasvisfondilla. Lisää joukkoon couscous, sekoita ja anna turvota kannella peitettynä muutama minuutti. Sekoita haarukalla irtonaiseksi, mausta seos öljyllä ja sitruunamehulla. Hienonna kaikki kasvikset pieniksi kuutioiksi ja sekoita maustetun couscousin joukkoon. Hienonna yrtit, sekoita salaattiin ja tarkista maku, mausta tarvittaessa lisää. Anna tekeytyä hetki ennen tarjoilua. Couscous-salaattiin voi sekoittaa mitä tahansa vihanneksia, juustoja tai yrttejä ja se toimii mainiona hävikinvälttö-salaattina. Couscous kannattaa maustaa mehukkaaksi ja siihen uppoaakin aikamoinen määrä niin sitrusmehua kuin öljyäkin. 

Maukasta! Tykkään couscousin raikkaudesta ja siitä, että makumaailmaa voi varioida ihan mielensä mukaan. Erityisesti yrtit kannattaa muistaa couscousia valmistettaessa ja makua voi vahvistaa vielä chilillä tai valkosipulilla. Tai erilaisilla maustetuilla öljyillä, joita omista kaapeista löytyy useita pulloja. Myös mauste-etikat, joita saa esim. Punnitse&Säästä-kaupasta, kannattaa hyödyntää tässä. Joko sinä olet kokeillut couscousia?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti