31.3.2015

Valkosuklaapannacotta ja granaattiomenakompotti

Valkosuklainen pannacotta ja kirpsakka granaattiomenakompotti
Vietimme jo tammikuussa ystävieni kanssa illanistujaisia, jonne kokkailimme yhdessä upean illallisen. Kävimme yhdessä kaupoista hakemassa ihania raaka-aineita, valmistelimme edellisenä iltana suuren osan ruoista valmiiksi ja jatkoimme kokkailua seuraavana päivänä juhlatalona toimineessa ystävieni kodissa. Minun vastuullani oli valmistaa jälkiruoka kokonaisuudessaan ja päädyin yhteen jälkkärilemppariini, pannacottaan. Pannacotta oli helppo valmistaa etukäteen hyytymään ja pakata kylmälaukkuun, kompotinkin keittelin valmiiksi ja vein sen mukanani isossa hillopurkissa. Näin jäi aikaa loppujen ruokien valmistamiselle ja tähän herkkuun oli hyvä päättää herkullinen viiden ruokalajin illallinen. Lisäksi granaattiomenan sesonki on nyt ja ihanan kirpeän makea hedelmä onkin oiva pari niin suolaiseen kuin makeaankin. Kannattaa kokeilla!

4 annosta

Valkosuklaapannacotta
2 dl kuohukermaa
3 dl täysmaitoa
1 vaniljatanko
½ dl sokeria
130 g valkosuklaata
2 liivatelehteä

Granaattiomenakompotti
2 kypsää granaattiomenaa
1 dl vadelmamehua
1 tähtianis
1 dl hillo-marmeladisokeria

Mittaa kerma ja maito isoon kattilaan, halkaise vaniljatanko ja raaputa siemenet kermamaidon joukkoon. Lisää kattilaan myös sokeri sekä vaniljatanko. Keitä miedolla lämmöllä koko ajan varovasti vispilöiden 15 minuuttia. Ota kattila liedeltä ja poista vaniljatanko, lisää joukkoon paloiteltu valkosuklaa ja sekoita tasaiseksi. Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen veteen 5 minuutiksi. Purista liivatteet kuivaksi ja lisää kattilaan. Sekoita tasaiseksi ja annostele kauniisiin maljoihin. Anna hyytyä jääkaapissa yön yli tai vähintään muutama tunti. Ota pannacottat juuri ennen tarjoilua jääkaapista, lisää päälle granaattiomenakompottia ja koristele annokset vaikkapa tuoreilla vadelmilla, sitruunamelissan tai basilikan lehdillä ja kokonaisella tähtianiksella.

Halkaise granaattiomenat ja nypi siemenet kattilaan yksitellen. Poista kaikki valkea malto. Lisää kattilaan vadelmamehu, tähtianis ja hillo-marmeladisokeri. Keitä hillokkeeksi varttitunti välillä sekoitellen ja anna jäähtyä jääkaapissa kylmäksi.  

I-h-a-n-a-a! Rakastan pannacottan kermaisuutta ja pehmeyttä, erityisesti silloin kun sen kanssa tarjoillaan jotain kirpeää. Pienensin ohjeen blogia varten, tein illanistujaisiimme nimittäin 12 annosta pannacottaa lisukkeineen. Ja leivoin vielä espressokeksejä lautasen reunalle laitettavaksi, mutta unohdin tarjoilla ne jälkkärin kanssa, kun nostimme annokset nopeasti tarjolle. Nautiskelimme rapeat keksit sitten ruokailun jälkeen myöhemmin illalla. Loppujen lopuksi unohdukseni oli varmaan ihan hyvä juttu, sillä mielestäni pannacotta ei enää tarvinnut lisäosia. Pitääkin laittaa keksien ohje joku kerta blogiin! 


Tämä resepti on julkaistu Heilissä helmikuussa ruokasivulla, yhdessä parin muun kermaisen reseptin kanssa. Ohessa on kuvakaappaus verkkolehden sivuilta.

2 kommenttia:

  1. Miksi nypit granaattiomenan siemenet yksitellen kun netissä on video miten ne voidaan naputella helposti irti kuorestaan?

    VastaaPoista
  2. Testasin minä naputteluakin, mutta tuo yksitellen oli mielestäni siistimpää eikä tullut valkeaa maltoa kulhoon :) saahan sen irrottaa siten, mikä itsestä tuntuu parhaalta :)

    VastaaPoista