28.5.2014

Letut ja marinoidut mansikat

Kivennäisvedellä kuohkeutetut letut ja yrtein marinoituja mansikoita
Kesäkeittiöön kuuluvat ehdottomasti letut! Omat lettuni, olivatpa ne sitten muurikkapannulla tai paistinpannulla paistettuja, sisältävät aina kivennäisvettä. Mielestäni kivennäisveden avulla letuista saa mukavan kuohkeat ja rapeareunaiset herkullisten lisukkeiden kanssa nautittavaksi. Olen tänä keväänä ja kesänä yrittänyt kasvattaa elämäni ensimmäisiä yrttejä keittiön ikkunalaudalla ja niinpä pienistä viljelmistäni osa päätyi myös tähän reseptiin mansikoiden kaverina. Lopputulos oli hyvin maistuva ja teinpä lettujen nauttimisen jälkeen vielä pienen coctailinkin! Kesäinen juoma sisälsi murskattua limeä, muutaman lehden sitruunamelissaa, lorauksen mansikkamehua, tilkkasen sitruslikööriä ja se pidennettiin kivennäisvedellä, lasi täytettiin jääpaloilla ennen kivennäisveden lisäämistä. 

4 annosta

Letut
2 dl maitoa
2 dl Novelle Kivennäisvettä
2 kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja
2 rkl sokeria
1/3 tl suolaa
1 rkl rypsiöljyä
paistamiseen 50 g voita

Marinoidut mansikat
250 g tuoreita, pieniä mansikoita
2 rkl tomusokeria
½ dl tuoretta minttua
½ dl tuoretta sitruunamelissaa
koristeluun sitruunamelissaa

Vatkaa kananmunien rakenne rikki, vispaa joukkoon vehnäjauhot ja maito. Lisää mukaan sokeri ja suola. Anna taikinan turvota noin puoli tuntia. Lisää taikinaan tilkka rypsiöljyä ja kivennäisvesi, sekoita vain nopeasti ettei kuohkeus katoa. Kuumenna pieni lettupannu ja paista letut (12 kappaletta) kauniin ruskeiksi ja rapeareunaisiksi voissa. Taittele letut neljään osaan paistamisen jälkeen ja pidä ne lämpimänä vaikkapa uunissa tai folion alla.

Tee marinoidut mansikat sen jälkeen, kun olet saanut lettutaikinan turpoamaan. Pilko pienet mansikat neljään osaan ja sekoita joukkoon tomusokeri. Hienonna minttu sekä sitruunamelissa ja lisää yrttisilppu mansikoiden joukkoon. Anna maustua tarjoiluun asti jääkaapissa.

Asettele neljälle lautaselle jokaiselle kolme taiteltua lettua ja nosta päälle keko marinoituja mansikoita. Koristele annokset sitruunamelissalla ja tarjoile välittömästi. 

Letut ja marinoidut mansikat
Lettujen kaverina maistui tällä kertaa maustamaton Novellen kivennäisvesi. Tykkään tummiksi ja rapeareunaisiksi paistetuista letuista, juuri kuten molemmat mummonikin ovat lettuja paistaneet - ne eivät siis ole vahingossa tummuneita. Pitäähän sitä makumuistoja vaalia! Blogiringin kampanja on toteutettu yhteistyössä Hartwall Novellen kanssa ja meidän kuuden reseptejä laatineen bloggaajan tuotokset päätyvät myös teidän lukijoiden äänestettäväksi Novellen reseptikisassa. Kannattaa käydä kurkkaamassa kaikki herkulliset reseptit ja äänestää :)

***
www.blogirinki.fi
Yhteistyössä Hartwall Novelle

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti