3.5.2014

Juustokierteet

Mehevät juustokierteet sopivat vaikkapa illanistujaisiin
Vietin maaliskuussa 28-vuotissynttäreitäni ja kutsuin kylään ystäviäni, joille ajattelin leipoa hyväksi havaitulla reseptillä pientä naposteltavaa boolin kaveriksi. Alunperin olen bongannut ohjeen vuosia sitten Leipoi, leipoi... -blogista, kiitos vaan mainiosta reseptistä! Nämä on helpppo tehdä ja tuunatakin voi täytettä oman makunsa mukaisesti. Mie olen tottunut laittamaan näihin sisään vähän mitä sattuu, nyt laitoin osaan sweet chili saucea ja juustoa, kun varsinainen täyte loppui. Hyvää tuli niinkin!

n. 36 kiekkoa / 2 pellillistä

taikina
6 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
3 dl vahvaa juustoraastetta
1½ prk kermaviiliä 
3/4 dl rypsiöljyä

täyte
2 dl vahvaa juustoraastetta
2 kananmunaa
½ ruukku ruohosipulia/persiljaa
ripaus mustapippuria

Sekoita kulhossa kaikki taikinan kuivat aineet ja juustoraaste sekaisin. Lisää joukkoon kermaviili ja öljy, vaivaa nopeasti käsin tasaiseksi taikinaksi. Sekoita täytteen ainekset keskenään. Kaulitse taikinasta ohut levy ja levitä päälle täyteseos. Kääri rullaksi ja leikkaa noin yhden sentin paksuisia viipaleita. Laita kiekot pellille ja paista 225-asteisessa uunissa hieman reilu 10 minuuttia. Vältä paistamasta liikaa, ettei kiekot menetä mehevyyttään. 

Kylläpä ovat hyviä! Kiekot valmistuivat todella nopeasti ja maistuvat takuulla kaikille vauvasta vaariin. Juustona taisi tällä kertaa olla emmental, mutta olen käyttänyt kaikkea mahdollista mozzarellasta parmesaaniin. Jo arkistoblogini puolelle olin aikanaan kirjoittanut, että täytteeksi voisi koneilla feta-pinaattia, vuohenjuusto-aurinkokuivattutomaattia, vähän kinkkua ja paprikaa juuston kaveriksi jne. Pohjataikina on oikein mainio ja varmasti kätkisi sisälleen helposti mitä tahansa. Ehkäpä tästä voisi leikata kolmioita ja kääriä rullalle, kuten croissantit? Pitääkin joku päivä testata...

2 kommenttia:

  1. Nämä menee just kokeiluun. Aattelin tehdä näitä nuorimman syntymäpäiville.
    Mitä sanot, voisiko nämä pakastaa valmiina?

    VastaaPoista
  2. Kaza, voi hyvinkin pakastaa! Miekin laitoin osan pakastimeen, kun ei kaikki menneet juhlissa. Sieltä on ihana napsia niitä tarjolle. Jos pakastat ennen tarjoilua, niin kannattaa ottaa joko huoneenlämpöön ajoissa ennen tarjoilua tai käyttää uunin kautta.

    VastaaPoista