11.3.2014

Jauhelihatäytteiset cannellonit

Jauhelihacannellonit
Cannellonit on kiva pastaruoka, joka muistuttaa hyvin paljon lasagnea. Käytännössä molempien ruokien valmistamiseen tarvitset samat raaka-aineet ja vuokaan voi upottaa kaikki mahdolliset jääkaapin jämät paprikanjämistä juustonkannikoihin. Olen kuullut monesta suusta, että cannellonien tekeminen ja varsinkin täyttäminen on hankalaa. Mie käytän täyttämiseen pursotinpussia, niin homma sujuu hetkessä ilman sotkua, eikä tarvitse taiteilla pikkulusikoiden kanssa. Tein tällä kertaa cannellonit vain yhden vuokaliemen taktiikalla, mutta normaalisti olen vuoan pohjalle cannellonien alle laittanut vielä pari desiä paseerattua tomaattia. Nyt testasin Valiolta saamaani uutta ruokakermaa, jossa maistuivat yrtit. Kermassa oli yllättävän vahva maku, joten maidolla lantraaminen oli ihan hyvä juttu ja toisaalta vaatiihan pastakin kypsymiseen aika paljon nestettä. Nestemäärää kannattaa tarkkailla, itse laitoin nestettä vähän liian vähän (määrä on suurennettu reseptiin!) ja se ei peittänyt kaikkia pastaputkia, joten osa pääsi vähän kuivamaan liikaa. Joten mikäli näyttää siltä, että ruoka kuivuu liikaa, niin lisää nestettä. Oli kyllä hyvää :)

3 annosta

12 cannelloni-putkiloa

täyte
250 g naudan paistijauhelihaa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
½ tuore chili
½ suippopaprika
mustapippuria
suolaa
oreganoa
timjamia
paprikajauhetta
n. 100 g tuorejuustoa
2 dl juustoraastetta (Valio Kappeli)
1 dl maitoa

vuokaan
2½ dl yrttikermaa (Valio Crea)
2 dl maitoa
juustoraastetta

Ruskista jauheliha omassa rasvassaan ja lisää joukkoon kuullottumaan hienonnettu sipuli sekä valkosipuli. Kun sipulit ovat kuullottuneet, lisää joukkoon myös pieneksi kuutioitu paprika ja chili. Mausta mieleisilläsi mausteilla. Pyörittele seosta muutama minuutti ja lisää joukkoon tuorejuusto (itse käytin maustamatonta ja aurinkokuivattua tomaattia), juustoraaste ja maitoa niin paljon, että saat kostean massan aikaiseksi. Maista ja mausta tarvittaessa lisää. Jäähdytä seos ja laita täyte pursotinpussiin (tai paksuun pakastepussiin). Leikkaa pussiin reikä ja pursota cannellonit täyteen seosta. Laita cannellonit kumolleen vuokaan ja kaada päälle ruokakerma sekä maito, ripöottele pinnalle juustoraastetta. Paista 175-asteisessa uunissa, kunnes pasta on kypsää ja ruoka on saanut kauniin värin. Mikäli ruoka uhkaa kuivua, lisää paistamisen aikana vuokaan nestettä. 

Namnam! Cannellonit on melkoisen täyttävä ruoka ja neljä cannellonia on mielestäni ihan tarpeeksi iso annos salaatin kaverina täyttämään vatsan. Täytteeseen voi tosiaan laittaa vaikka mitä kasviksia ja vihanneksia, maitotuotteita ja juustoja. Tai lisätä sinne vaikka paseerattua tomaattia tai kaataa sitä vuoan pohjalle. Puolikas paketti cannelloneja on vielä jäljellä, tosin harmillisesti osa putkista on hajonnut matkalla tai kaapissa. Ajattelin kokeilla tehdä niistä makeita jälkkäricannelloneja! Täytteeksi vaikkapa rahkaa ja marjoja, päälle kermaa tai vaniljakastiketta... Kuulostaako ihan hullulta? Onko kukaan kokeillut cannelloneja makeina versioina?

Valion kevään uutuuksia
Valio lähetti kuvassa näkyviä kevään tuoteuutuuksia ja joulun alla tuli paketti, jossa oli mm. glögijuomia, ihania juustoja ja erilaisia tuorejuustoja (kuvakin oli, mutta se on jonnekin hukkunut). Tuo stevialla makeutettu keitto oli hyvää, mutta kaipaisin markkinoille vielä tuotetta, jossa olisi oikeasti vähemmän sokeria ja vähemmän muita makeutusaineita, kun tuppaavat kaikki olemaan melko makeita. Ruokermoja en olekaan pitkään aikaan käyttänyt ja tuo yrttikerma oli ihan mukava uutuus, yrtit maistuivat todella vahvasti. Mustikkapiimä oli oudolla tavalla jees, mutta mangomaito ei minulle uponnut makean makunsa vuoksi. Jogurtit millaisena vaan toimii aina, niitä kuluu tässä talossa päivittäin! Kiitos Valiolle, uutuuksia on mukava testata ja näin tulee kokeiltua myös sellaisia tuotteita, jotka eivät välttämättä muuten päätyisi omaan ostoskoriin :)

***
Maitotuotteita sponssasi Valio

4 kommenttia:

  1. On pitänyt NIIN monta kertaa tehdä canneloneja, mutta usko tai älä, en ole niitä vielä ikinä tehnyt :D Näyttää herkulliselta!

    VastaaPoista
  2. Minä teen yleensä cannelonit normaaleista lasagnelevyistä, keitän ne vaan ensin hieman pehmeiksi, jotta ne pystyy pyörittämään rullalle. Joskus ostin valmiita canneloniputkia, mutta kyllästyin siihen kun niitä oli niin kovin vaikea täyttää.

    VastaaPoista
  3. Olin tulossa sanomaan samaa kuin Nanne tuossa yllä. En vaan jotenkin hanskannut niitä putkiloita :-)

    VastaaPoista
  4. Kokeilkaas pursottamista, niin varmasti onnistuu! :) Meinasin tuonne ohjeeseen kirjoittaakin, että semikeitetyt lasagnelevytkin toimii, joten hyvä kun muistutitte :)

    VastaaPoista