8.12.2013

Herkullinen nakkimunakas

Arjen nautintoja: mehevä nakkimunakas
Atria otti yhteyttä ja pyysi kehittelemään reseptit kahdesta eri tuotteestaan: Atria Kulinaari Herkkunakki ja Kulinaari takuumurea pihvinaudan ulkofile. Samalla osallistun bloggaajakisaan, jossa tuotteista tehdään kaksi eri ruokaa ja voittaja palkitaan Atrian joulukinkulla, laatikoilla ja muilla herkuilla. Ensimmäisenä pääsi testiin nakit, joista piti kokata jotain arjen nautinnoksi. Mie en ole oikein koskaan syönyt nakkeja ja siten nakkiruoat eivät ole kovin tuttuja, joten lähinnä mieleeni tuli Halloweenin muumionakit, nakkipiilot, perinteinen nakkikastike ja nakkimunakas. Munakas on mielestäni aika kinkkinen ruoka valmistaa ja kunnollisen munakkaan opin valmistamaan vasta muutamia vuosia sitten - ja kyllä, olen kokannut enemmän ja vähemmän onnistuneesti jo lapsesta saakka. Munakkaan pitää olla kuohkea, mehevän mehukas ja siinä pitää olla herkullista täytettä. Niinpä voisin nyt tässäkin blogissa kertoa, kuinka munakas miun tyylilläni tehdään ja samalla saan maisteltua näitä nakkejakin (jotka muuten sisältää 80% lihaa!). Maistuuko munakas ja mikä on siun onnistuneen munakkaasi salaisuus? :)

Yhdelle nälkäiselle

2 kananmunaa
2 kuorenpuolikasta kuohukermaa
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
voita paistamiseen
1 Atria Kulinaari Herkkunakki (supernälkäinen laittaa kaksi)
2 rkl punasipulia silputtuna
5 rkl punaista paprikaa kuutioituna
½ dl emmental-raastetta
persiljaa koristeeksi

Riko kananmunat murokulhoon ja vispaa rakenne kunnolla rikki vatkaimella. Mittaa kananmunan kuorenpuolikkaaseen kermaa kahdesti: yksi kuorenpuolikas per kananmuna. Vispaa kerma munien joukkoon ja mausta rouhaisuilla suolaa ja pippuria. Leikkaa nakit ohuiksi siivuiksi ja paista ne kuumalla pannulla kauniin ruskeiksi, pannulle ei tarvitse lisätä rasvaa. Kaada nakkipalat lautaselle odottamaan myöhempää käyttöä. Leikkaa punasipulista ja paprikasta hienoa silppua, silppua myös persiljaa ruoan koristelua varten ja jätä odottamaan. Kuumenna paistinpannu ja sulata pannulla nokare voita. Kaada vispattu muna-kermaseos pannulle ja vedä hyytyvää munamassaa pannun laidoilta kohti keskustaa, raaka munamassa valuu pannulle. Kun munakas on hieman hyytynyt, ripottele pinnalle juustoraaste, sipulisilppu, paprikakuutiot ja nakkipalat. Rouhaise päälle mustapippuria ja hyydytä munakasta miedolla lämmöllä, kunnes munamassa on lähes hyytynyt ja pohja on saanut hieman väriä. Ripottele pinnalle persiljaa ja kippaa munakas pannusta lautaselle siten, että kolmasosa munakkaasta kääntyy kaksinkerroin. Nautiskele välittömästi, lisukkeeksi maistuvat vaikkapa ihan vain raikas kurkku ja mehukas tomaatti.

Hyvää oli! Itseasiassa tätä nakkimunakasta samalla ohjeella tuli tehtyä kahdesti ennen reseptin julkaisemista, kiitos pitkän Itsenäisyyspäiväviikonlopun ja kiireettömien aamujen. Nakit maistuivat munakkaassa hyvältä ja toivat samalla ruokaisuutta, joten tällä ohjeella valmistettu ruoka maistuu niin aamupalaksi, lounaaksi, välipalaksi tai iltaruoaksi työpäivän jälkeen. Munakkaita tulee nykyisin tehtyä aika usein ja täytteeksi kasaan sitä, mitä kaapeista vaan sattuu löytymään. Kunhan juustoa löytyy, niin mie olen tyytyväinen, muut sitten voi soveltaa. Nämä nakit toimisivat hyvin pituutensa puolesta myös hodarisämpylän välissä ja olisinkin testannut vielä kyseisen reseptin, mutta kilpailuaika ei taida enää antaa sitä periksi. Nakeissa oli makua ja rakennetta, oikeasti paljon lihaa. Lisäksi pakkaus neljä nakkia eli 240g on pientä tarvetta varten oikein näppärän kokoinen. Mitähän tuosta toisesta nakkipaketista kokkaisin?

***
Kulinaari Herkkunakit
tarjosi Atria

3 kommenttia:

  1. On niin hyvät ainekset että epäilemättä oli hyvää. Munakas maistuu kyllä, ja on nopea valmistaa. Arjen pelastaja monesti meillä.

    VastaaPoista
  2. Jep, itsekin teen aika usein munakasta. Helposti saa purtavaa lautaselle ja samalla saa jääkaapin jämiä käytettyä pois :)

    VastaaPoista
  3. Munakas on just noihin jämien käyttöön erittäin hyvä ja jotkut munakkaat osaavat olla erittäin ruokasia.

    VastaaPoista