1.8.2012

Mansikka-halloumisalaatti


Mansikka-halloumisalaatti

Kesällä tekee mieli ihania salaatteja ja varsinkin hedelmäisiä tai marjaisia sellaisia. Niin nytkin. Lisäksi rakastan juustojen ja hedelmien yhdistelmiä, joten makean mansikan kaveriksi valikoitui suolainen halloumi. Toisaalta halusin saada myös päätökseen makumieltymyksieni kamppailun ja niinpä tämä oli sellainen kerta, kun halloumia tein pitkästä aikaa kotikeittiössä. Makuuni soveltuu silti paremmin grillijuusto, varsinkin Arlan. Salaatissa syntyi kuitenkin ihana makujen liitto, kannattaa kokeilla! :)

100 g mansikoita
½ jääsalaatti
kourallinen rucolaa
kevätsipuli varsineen
muutama oliivi
5 cm pala kurkkua
muutama kirsikkatomaatti
200 g halloumi-juustoa
vaaleaa balsamicosiirappia (Rajamäen)
hyvää oliiviöljyä (Gaea)

Revi salaatti lautaselle ja lisää joukkoon rucolaa. Pilko kurkku, tomaatit ja kevätsipuli, lisää salaatin joukkoon. Puolita mansikat ja lisää ne salaatin pinnalle oliivien kanssa. Leikkaa halloumi viipaleiksi ja paahda ne parilassa tai pannulla kauniin värisiksi. Lorauta kastikkeeksi hyvää oliiviöljyä ja vaalea balsamicosiirappia. Tarjoile heti, ettei juusto muutu kumimatoksi.

Hyvää, joskin ei sovi odottelemaan yhtään, sillä halloumi sitkistyy todella nopeasti. Ihanan makeaa, suolaista ja säväyttävää. Mikäli halloumista ei pidä, voi juustoksi valikoida chevreä, brietä, fetaa tai grillijuustoa. Tai vaikka jotain perusjuustoa, jossa on tarpeeksi luonnetta. Balsamicosiirapin voi korvata tavallisella balsamicolla tai vaikka juoksevalla hunajalla. 



2 kommenttia:

  1. Nami! Tehtiin eilen salaattia, johon tuli mm. cantaloupemelonia, kevätsipulia ja "grillijuustoa". Tuo grillijuusto taitaa olla jotain hallouminkaltaista, mutta ehkä vähän vähempisuolaista juustoa. Tosi hyvää kyllä. :)

    VastaaPoista
  2. Joo miun mielestä kanssa se grillijuusto on vähempisuolaisempaa ja ei muutu niin kumiksi. Olikin julkaisujonossa mulla tuo jo alkukesästä tehty grillijuustosalaatti jossa on samoja aineksia kuin teillä, nyt löytyy blogista.

    VastaaPoista